Aannemingsbedrijf Gebr. Van der Netten van Stigt
PRINT DEZE PAGINA

PROJECTEN

Slot Zeist

Het Broeder- en Zusterplein van Slot Zeist worden grondig gerenoveerd. Gebr. Van der Netten van Stigt hebben hierbij een belangrijke rol. Renovatie van houtwerk, voegwerk en trapopgangen zijn hiervan voorbeelden. Een uitdagend werk dat uitstekend past bij de Gebr. Van der Netten van Stigt. 

Nieuwbouw ambachtelijke bungalow

In Culemborg wordt aan de Goilberdingerdijk een ambachtelijke bungalow gebouwd. Kenmerken zijn het gebruik van traditionele houten constructies met veel aandacht voor de lichtinval. Deze bungalow is een voorbeeld van het ambachtelijke vakwerk dat hoort bij Gebr. Van der Netten van Stigt.
Architect:
Caetshage Culemborg
Bouwperiode:
2015

Eerste Blower Door Test

Verbouw / uitbreiding woning te Eck en Wiel volgens het luchtdicht bouwen concept. Luchtdicht bouwen wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker bij de realisatie van energiezuining bouwen of verbouwen.

Om het gebouw te kunnen testen op luchtdichtheid werd door een gespecialiseerd bedrijf een meetframe, met daarin een ventilator gemonteerd, waardoor het gebouw onder druk wordt gezet. Door deze methode kan precies worden aangegeven waar en hoeveel lucht via kieren ontsnapt. Na deze test kan zo mogelijk de luchtdichtheid worden verbeterd. De luchtlekken worden opgespoord middels infrarood metingen en / of via rook uit een rookpen.

Zoals uit de foto's blijft hebben we beide methodes toegepast om een goed beeld te krijgen. 

Architect:
Paul Sloven
Bouwperiode:
2014

Passief bouwen in Eck en Wiel

Een passiefhuis is een woning met optimale isolatie. Het totale energieverbruik is slechts 15 Kwh/m2, dat is circa 10 keer minder dan een traditioneel huis. Passief bouwen heeft de toekomst, zeker gezien de toekomstige EPC van 0,4. Dat is nu al haalbaar met deze manier van bouwen.
Architect:
Paul Sloven
Bouwperiode:
2014

Renovatie monumentaal pand aan de Triosingel in Culemborg

Architect:
Antwerpen Bouwadvies
Bouwperiode:
2012 -2013

Renovatie kantoorpand en herbestemming centraal magazijn Polderhuis in Tuil

Architect:
Arie Gelderblom
Bouwperiode:
2012

Nieuwbouw statig pand in Ophemert

Architect:
Van Blijderveen
Bouwperiode:
2012

Renovatie Koetshuis Djoerang in Zoelen

Architect:
Krijger & Wachter
Bouwperiode:
2012 - 2013